Voorjaarscompetitie 2018

De teamindeling voor dit voorjaar kun je terugvinden in Teamindeling voorjaarscompetitie 2018.

De reservelijst staat in Reservelijst voorjaar 2018.

Speeldata kun je terugvinden in dit document.

Meer informatie van de KNLTB kun je hier terugvinden

De indeling de KNLTB Voorjaarscompetitie 2018 kun je bekijken in de nieuwe KNLTB omgeving. Jullie kunnen alle informatie vinden op www.knltb.nl/indeling. Hier kun je tevens een eenvoudig stappenplan vinden hoe je de indeling kunt vinden in de nieuwe MijnKNLTB omgeving.

Vragen

Heb je nog vragen of wil je op de reservelijst, laat het dan even weten via vcl@tc-schiebroek.nl.

Veranderingen uit 2017 die blijven:

De beginners of 8/9 competitie blijven wij aanbieden voor onze leden. Vooralsnog op zondagmiddag. Donderdagavond is het te druk in verband met lessen en vrij spelen.

De variabele aanvangstijden op zaterdag (en zondag) blijven gehandhaafd. Er kan worden gestart tussen 09:00 en 16:30. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen maken wij hier gebruik van. Ons uitgangspunt is om de meeste teams om 13:30 (standaard tijd) te laten beginnen. De teams die vroeg willen beginnen starten dan om 11:30. Waar nodig worden er andere aanvangstijden gebruikt.

Veranderingen uit 2017 die wijzigen:

De keuze van de vereniging om compact te spelen of niet is komen te vervallen. Iedereen moet spelen op de door de KNLTB vastgestelde manier.

Veranderingen in de voorjaarscompetitie 2018:

Competitie nieuwe stijl

De KNLTB heeft besloten dat in alle dubbels verkort moet worden gespeeld. Dit houdt in dat er in de dubbels GEEN 3de set meer wordt gespeeld. In plaats daarvan moet een wedstrijd tiebreak worden gespeeld. Dit is een tiebreak tot 10 punten met minimaal 2 punten verschil. Zie hier voor meer informatie.

Versoepeling invalreglement

Vanaf de voorjaarscompetitie 2018 is het mogelijk om 2 keer in de week te spelen zonder dispensatie. Speel je op vrijdag en wordt je gebeld om zaterdag in te vallen? Dan kan dat dus. Meer informatie kun je hier vinden. Let op; hier zijn regels aan gebonden.

Dispensatie aanvragen

Wil je twee keer in de week competitie spelen in 1 week in 2 vaste teams of wil je competitie spelen voor 2 verenigingen op verschillende dagen in de week dan moet je dispensatie aanvragen. Zie hier voor meer informatie.

Sportieve groet,

T.C. Schiebroek