Informatie jeugdtennis

Jeugdtennis bij TC Schiebroek

TC Schiebroek heeft een grote en actieve groep jeugdleden in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar. Deze jeugdgroepen delen we grofweg in in twee groepen. Ieder groep vraagt een eigen aanpak, aangepast aan de leeftijd en behoeften van de kinderen. Wij bieden alle kinderen tennisles en een uitgebreide activiteitenkalender.

De basisschooljeugd

Deze groep kinderen tennist volgens het Tenniskids principe: spelen met aangepast materiaal (banen, ballen, rackets) en kindvriendelijke oefeningen om de tennissport spelenderwijs en op een verantwoorde manier onder de knie te krijgen. Tenniskids kent drie fasen, rood, oranje en groen. Ze groeien van een minibaan naar driekwart en een heel veld. Afhankelijk van de leeftijd waarop het kind begint en de aanleg en frequentie waarmee een kind tennist zal een kind tussen 10 en 12 jaar klaar zijn voor het ‘grote mensen’ tennis, wat zoveel betekent als tennis met de gele tennisbal en het spelen van complete wedstrijden. Tennis kent dus voor de jeugd een hele mooie opbouw. Tennislessen, spelvormen, toernooien en competitie zijn hierop aangepast en bij TC Schiebroek allemaal beschikbaar.

Tennisles

Zoals bij iedere sport begint het bij trainen. Samen met onze partner tennisschool First Services bieden wij een uitgebreid aanbod in tennisles en streven wij naar een optimale indeling op leeftijd, sterkte en aanleg, zodat kinderen zich thuis voelen, plezier hebben en mee kunnen in de groep waarin ze zijn ingedeeld. Natuurlijk proberen wij vriendjes en vriendinnetjes zoveel mogelijk bij elkaar in te delen.

Er wordt op alle doordeweekse dagen getraind, uiteraard na schooltijd. De eerste les begint rond 15.30 -15.45 uur en loopt voor de jeugd door tot laatste les rond 19.00 uur.

Middelbare scholieren

Bij de jeugd vanaf 11-12 jaar krijgen de kinderen les in kleinere groepjes. Op deze leeftijd hebben ze meer behoefte aan actie en worden ze fysiek ook sterker. In kleinere groepjes is er meer individuele aandacht en wordt er getraind met aandacht op specifiekere ontwikkeling. Het finetunen van de tennisskills. Op deze leeftijd trainen de kinderen ook vaker en intensiever. Zij spelen ook vaker wedstrijden in toernooien en in teams binnen de landelijke competitie van de KNLTB.

De jeugdcommissie

TC Schiebroek heeft een actieve Jeugdcommissie, die voor alle leeftijden en alle op alle niveaus activiteiten organiseert voor de jeugd. Voorbeelden hiervan zijn: bootcamp, clubkampioenschappen, schooltennis, racket trekken, invitatietoernooi. En natuurlijk ook uitjes die niks met tennis te maken hebben, maar wel heel leuk zijn!

Contact

Vragen over of interesse in de vereniging? Neem contact op met de jeugdcommissie via jeugd@tc-schiebroek.nl.