Een gezellige Rotterdamse vereniging

TC Schiebroek is een gezellige, Rotterdamse vereniging, waar je je al heel gauw thuis voelt. We beschikken over 12 smashcourt banen die, mits het weer het toelaat, het gehele jaar bespeelbaar zijn. 10 banen zijn verlicht, zodat er ook ’s avonds getennist kan worden. Momenteel hebben we circa 600 leden, een gezond aantal, gezien het aantal banen en de faciliteiten. Uiteraard is er altijd ruimte voor groei.

Het park

De hoofdingang van ons park bevindt zich direct naast het zwembad aan de Melanchtonweg. Toegang is alleen mogelijk met een geldige KNLTB-pas. Ook als het clubhuis gesloten is, kunnen leden het park op met hun KNLTB pas. Bij de hoofdingang is een kaartlezer waarmee het hek kan worden geopend. Parkeren kan op het parkeerterrein van het zwembad.

Openingstijden tennisbanen

Het park is open van maandag t/m zondag van 9.00 – 22.00 uur (bij voldoende animo tot 23.00 uur).

Openingstijden clubhuis & bar

Het clubhuis is, ook wanneer de bar gesloten is, toegankelijk via de ingang bij baan 1. Links naast de deur bevindt zich een kaartlezer. Als de bar niet open is kun je gebruik maken van de ruimte direct aan de rechterzijde bij binnenkomst. Koffie en thee kun je zelf zetten. Uiteraard zijn ook de toiletten en de kleedkamers bereikbaar.

De actuele openingstijden van de kantine zijn:

• Maandag, dinsdag & donderdag van 15.00 uur – 23.00 uur (uiterlijk)
  • Woensdag van 12.00 uur – 23.00 uur (uiterlijk)
  • Vrijdag van 15.00 uur – 23:00 uur (alleen tijdens competitie of toernooi, anders gesloten)
  • Zaterdag van 10.00 uur – 23.00 (alleen tijdens competitie of toernooi, anders gesloten)
  • Zondag van 09.00 uur – 14.00 uur (alleen tijdens competitie of toernooi, anders gesloten)

Houd voor bijzondere openingstijden de website en de Facebook pagina in de gaten.

Betalen (geen cash)

Aan de bar kun je betalen met je KNLTB pas of je pinpas. Hoe je de KNLTB pas kunt opladen, lees je binnenkort op deze pagina.

Beleid en regels

Om alles in goede banen te leiden hebben we de geldende statuten een huishoudelijk reglement (hier wordt op dit moment een herziene versie van geschreven)waaraan een ieder zich moet houden. Het bestuur werkt momenteel aan een nieuw beleidsplan.

Baanonderhoud

De smashcourtbanen zijn in principe het hele jaar te bespelen. Na het spelen is slepen verplicht. Roken, glaswerk en stalen noppen zijn niet toegestaan op de banen. Bij sneeuw en ijzel kunnen de banen niet worden bespeeld. Bij opdooi na een periode van strenge vorst kan er ook niet worden gespeeld. Tijdens een vorstperiode kunnen de banen wel worden bespeeld (tot -2 graden Celsius).

VOG-beleid en vertrouwens contact persoon

VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag. Uit deze verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een Verklaring Omtrent het Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

Het is belangrijk om duidelijk aan te geven dat ongewenst gedrag niet past binnen de sport en op onze vereniging. Zowel op als naast de tennisbaan dient iedereen – van recreant tot toptennisser, tennisleraar, scheidsrechter, toeschouwer, ouder, bestuurder, vrijwilliger – zich fatsoenlijk te gedragen. Iedereen die betrokken is bij de sportvereniging moet zich kunnen bewegen in een sociaal veilige omgeving. Om dit te benadrukken, hebben de overkoepelende sportorganisaties een aantal eisen opgesteld, waaraan alle sportverenigingen moeten voldoen:het opstellen van gedragsregels voor alle leden, vrijwilligers en andere betrokkenen bij de vereniging;

1. Het opstellen van gedragsregels voor alle leden, vrijwilligers en andere betrokkenen bij de vereniging;
  2. Het voeren van een zorgvuldig aannamebeleid, waarbij het aanvragen van een VOG-verklaring voor alle vrijwilligers en begeleiders niet mag ontbreken;
  3. Het hebben van een VertrouwensContactPersoon (VCP) die toegankelijk is voor alle leden.

Uiteraard streeft het bestuur van TC Schiebroek naar een sociaal veilige omgeving en inmiddels zijn op onze website de gedragsregels, en informatie aangaande de VertrouwensContactPersoon (VCP) geplaatst.

Wie meer wil weten over een VOG in relatie tot het sporten van kinderen kan terecht op de website van NOC NSFof de website van KNLTB.